Znanstveno sjedište u Shenzhenu

Shema se sastoji od dvije kule, s prvom kulom “tijelo A” koja čini stambenu komponentu, i drugom kulom, “tijelo B” koja sadrži urede, laboratorije i javne prijamne prostore. Oblik kule inspiriran je proučavanjem gena i DNA.

Tijelo A, stambeni toranj visok 150 metara, opisan je kao “živi” element. Kula je spojena na tijelo B, 200 metara visok “radni” element, pomoću četiri zelena mosta koji djeluju kao ugljične veze. Dva gornja mosta sadrže zdravstveni program koji se pridružuje zdravstvenom i prehrambenom krugu s kafićima, teretanom i bazenom. Donja dva mosta spajaju se u javne prostore, kliniku, galerije i prostore za sastanke. Klinika iCarbonX čini središnji element živih i radnih tornjeva, podupirući etos tvrtke u primjeni znanosti u svakodnevnom životu.

Zid od staklene zavjese s promjenjivom razinom prozirnosti osigurava prilagođenu nijansu izloženosti zgrade i svjetlosnim uvjetima. Krivocrtna geometrija oblikuje javni prostor u prizemlju s vodenim vrtovima i središnju bazu reciklirane vode “Znanje”. Javni prostor djelomično je ugrađen u tlo, a voda u bazenu kontinuirano cirkulira zvukove grada, stvarajući miran, zaštićen prostor.

Izvor: archdaily.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *