Windows 10 Your Phone App se ne može deinstalirati

Microsoft je izjavio da nećete moći da deinstalirate aplikaciju Your Phone App iz operativnog sistema Windows 10, jer je ona sada čvrsto integrisana u operativni sistem.

Od ažuriranja za oktobar 2018. godine, Microsoft je dodao brojne funkcije u aplikaciju Vaš telefon.

Prema Microsoftu, aplikacija Your Phone sada je čvrsto integrisana u Windows 10 i smatra se svojstvom operativnog sistema, a ne samostalnom aplikacijom. Zbog toga je Microsoft izjavio da se ne može deinstalirati.

Za one koji nisu upoznati sa aplikacijom Vaš telefon, ona se razvija od strane Microsoft-a kako bi vam omogućila da lako pristupate sadržaju na mobilnom uređaju sa Windows 10 desktopa.

Većina funkcija do sada je za korisnike Androida, kao što je zrcaljenje ekrana, prijenos fotografija, mogućnost odgovaranja na Android SMS tekstove i pregled Android obavijesti, a za korisnike iPhone-a, funkcije su ograničene jer u ovom trenutku jedino što možete da uradite je da nastavite čitati web stranice otvorene na Microsoft Edge za iOS na vašem Windows 10 desktop PC-ju.

Ako ne koristite ovu aplikaciju i nemate nikakvih planova, umjesto da je gledate kao drugu neželjenu aplikaciju koja je instalirana  od strane Microsoft-a, trebate razmisliti o tome da je ona unaprijed ugrađena Windows aplikacija.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *