Valoviti toranj u Šangaju

Inspiriran razmjerima skulpture “Beskrajne kolone” Constantina Brâncușija, toranj se manifestira kao valoviti s dijagonalno zakrivljenim cik – cak profilom.

Svaka strana skulpturalnog oblika tornja sastoji se od četiri složena volumena s nizom pomaknutih rešetki koje stvaraju gustoću zidnih površina i nude sjenu, smanjuju odsjaj i stvaraju osjećaj urbane čvrstoće.

Uglovi vertikalnih ravnina postolja stavljaju naglasak na ulicu kroz reagiranje na zrno stambene četvrti, dok na najvišoj razini vrt s nebom nudi blagovaonice i vanjske prostore stanarima i široj javnosti.

“Šangaj je prepun visokih tornjeva, ali možda je malo onih koji čine tako visoki prioritet skulpturalne jednostavnosti. U SOHO-u smo upoznali klijenta koji je dijelio taj cilj. Osnivači Zhang Xin i Pan Shiyi natjerali su nas da slijedimo našu početnu ideju sve do završetka. Zajedno, osjećam da smo gradu Šangaju dali divovski dio javne umjetnosti”, riječi su Jamesa von Klemperera, predsjednika KPF.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *