Uredske zgrade dizajnirane kao “ledenjaci koji plutaju duž autoceste”.

Arhitekt Frank Gehry je dizajnirao par uredskih zgrada za Warner Bros Entertainment u Los Angelesu koje podsjećaju na “ledenjake koji plutaju duž autoceste”.

Gehry Partners planira ogromni kompleks kako bi proširio trenutnu zgradu tvrtke za zabavu u Burbank Media District. Smješten u gradu Burbank, područje je formiralo središte za velike medijske i zabavne tvrtke kao što je Warner Bros od 1920-ih.

Kanadsko – američki arhitekt se nada da će projekt “povratiti taj osjećaj starog holivudskog sjaja” koji je postojao u njegovim ranim godinama.

“Nekada davno, Hollywoodski studiji imali su važnu arhitektonsku prisutnost u gradu – bili su poput spomenika filmskom procesu”, rekao je Gehry.

Sastojat će se od dvije ogromne uredske zgrade podijeljene u stube, raspoređene i nakošene ulomke.

“S autoceste, zgrade su sastavljene kao jedna duga kiparska, staklena fasada koja stvara jedinstveni identitet kao što su ledenjaci koji plutaju duž autoceste”, dodao je Frank Gehry.

Terasirana pročeljena metalna fasada prolazit će duž stražnjeg dijela zgrade i namijenjena je za referenciranje razmjera i estetike postojećih zgrada u studiju.

Gehry Partners podijelio je uredski kompleks u dvije zgrade: jednu visoku sedam spratova, s površinom od 33.000 kvadratnih metara i zgradu s devet spratova s površinom od 41.000 kvadratnih metara.

Iako izgledaju nepovezano, unutar će biti dizajnirani tako da nude velike otvorene radne prostore.

“Stvorili smo velike otvorene podne obloge s jedinstvenim ciljem stvaranja najkvalitetnijeg uredskog prostora”, ustajao je Gehry.

Izvor: archdaily.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *