Učestvujte u određivanju imena arena za hokej i košarku u olimpijskom parku u Münchenu

3XN je predstavio svoj dizajn za višenamjensku sportsku arenu sa zelenim krovom koja će se spojiti s krajolikom olimpijskog parka u Münchenu. Arene sa 11 500 sjedala će postati dom gradskih košarkaških i hokejskih timova. Arene još nemaju ime te se fanovi pozivaju na natječaj u imenovanju pomoću hashtaga #NameGameOn.

Zeleni krov će pokriti ovalnu strukturu, koja će biti izgrađena na mjestu nekadašnjeg olimpijskog stadiona za biciklističke staze kojeg je projektirao njemački arhitekt Günther Behnisch za ljetne olimpijske igre 1972. godine.

“Bilo nam je važno stvoriti fleksibilnu, višenamjensku arenu s jakim identitetom, poštujući historiju i viziju originalnog olimpijskog parka i uklapajući se sasvim prirodno. Želimo stvoriti savršenu pozadinu za fantastično iskustvo fanova.”

Osim arene, uz glavnu zgradu bit će izgrađena još tri ledena klizališta kao trening objekti. One će biti potopljene u podzemlje i prekrivene krajobrazom kako bi se stvorilo brdo prekriveno stazama i stablima koje će se uklopiti u postojeći park.

“Nova sportska arena skladno će se integrirati s postojećim parkovnim krajolikom, dok će strukturirano fasadno i krovno ozelenjavanje stvoriti elegantne detalje.”

Izvor: dezeen.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *