Uber dronovi

Uber Elevate je prošle sedmice objavila da će početi s isporukom brze hrane testom za dronove kasnije ovog ljeta u San Diegu. Destinacije za isporuku neće biti kuće ili stambene zgrade, već će biti “označene sigurne zone slijetanja”, prema izvorima. Te zone za slijetanje mogu uključivati krov parkiranog vozila Ubera u jednom scenariju. Uber kurir će primiti paket i ručno ga dostaviti potrošaču.

McDonald’s je jedan od Uber-ovih partnera, i razvija specijalno pakovanje da bi hrana bila vruća i netaknuta tokom vazdušnog dijela isporuke. Federalna uprava za avijaciju je odobrila ovo prošle sedmice. FAA je odredila San Diego kao jednu od 10 američkih lokacija za testiranje komercijalne usluge bespilotne letjelice.

Grad južne Kalifornije postao je rasadnik istraživanja dronova, dijelom zbog vojnog prisustva tamo, ali i zahvaljujući vremenu koje je pouzdano sunčano i mirno, idealne uslove leta. U bliskoj budućnosti je potencijalna i isporuka medicinskih predmeta u područjima koja su teško dostupna automobilom ili čak pješice.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *