Švedski trg s 65 metarskom klupom

Projektantska firma Bijeli Arkitekter projektirala je ‘kauč’ dužine 65 metara za Trg Forumtorget u Uppsali u Švedskoj. Dizajniran kako bi osigurao prostor za odmor i društvenu interakciju, linearna vanjska sjedala središnji su dio širokih poboljšanja velikog trga. Cilj projekta je privući veći broj posjetitelja na Forumtorget i okolna trgovačka područja gradnjom karaktera područja kao mjesta okupljanja.

Upisala je četvrti najveći grad u Švedskoj s 150.000 stanovnika. Kao što dizajnerski tim tvrdi, projekt Forumtorget rezultat je sedmogodišnjeg razvojnog procesa nakon što je White uspješno ušao na natječaj za dizajn koji je organizirala općina Uppsala. Projekt se sastoji od tri elementa: stalan višeslojni kauč, popločavanje od tamnog granita i kružno plato za sjedenje, igranje i neformalne nastupe. Zajedno su napravljeni elementi za stvaranje novog identiteta trga i jačanje veza između Istoka i Zapada kroz grad.

Izrađen od sivog kompozita od stakla / kvarca, dizajn samog kauča sadrži naslone za ruke, ograde i utičnice, te je dvostran s različitim vrstama sjedenja na različitim razinama. To omogućuje novim sjedalima da premosti različite razine tla unutar trga i osiguraju međuprostor između otvorenog trga i trgovina. Napravljen da zadovolji čitav niz inkluzivnih i privatnih potreba, karakteristike dizajna uključuju ergonomske opcije i visinu sjedala, uključujući klupu za zavijanje, duboku platformu i kauč koji se diže uzduž njegovog kontinuiranog oblika.

Izvor: archdaily.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *