Stipendije za Međunarodnu ljetnu školu u Seggau za 2019. godinu

Univerzitet u Grazu u saradnji s Komisijom biskupske Konferencije Evropske zajednice (COMECE) i biskupijom Graz-Seckau organizira Međunarodnu ljetnu školu Seggau 2019. koja će se održati u Austriji, u periodu od 30. juna do 13. jula 2019. godine.

Međunarodna ljetna škola Seggau dizajnirana je za međunarodno orijentirane, visoko motivirane studente iz svih disciplina koji žele proširiti svoje razumijevanje aktualnih evropskih i međunarodnih poslova, koncentrirajući se na regije Jugoistočne Evrope i Amerike, proučavanjem i razmatranjem globalnih kretanja i izazova u kontekstu kolektivnih pitanja, koja se reflektuju kroz aspekte individualnih, društvenih, političkih, kulturnih, regionalnih, ekonomskih i nacionalnih identiteta.

Ukupan iznos kotizacije za program ljetne škole Seggau 2019 po studentu je 1,500 € što pokriva troškove kurseva, obuke, smještaja i ishrane za 2 (dvije) sedmice. Međutim, za studente koji dolaze iz: Albanije, Armenije, Azerbejdžana, Bjelorusije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Kipra, Češke, Estonije, Gruzije, Mađarske, Kazahstana, Kosova, Latvije, Moldavije, Crne Gore, Poljske, Makedonije, Rumunije, Rusije, Srbije, Slovačke, Slovenije, Turske i Ukrajine, a budu prihvaćeni na program ljetne škole Seggau 2019., imaju mogućnost dobijanja stipendije u vidu umanjenih troškova školarine.

Međunarodna ljetna škola u Seggau vam nudi:

dvosedmični Ljetni Univerzitet, 6 ECTS bodova za učešće i seminarske radove, predavanja, panel diskusije i 7 paralelnih seminara iz modula, razgovori sa međunarodnim predavačima i gostima, u sklopu Seggau 2019 imate: školarinu, hranu, smještaj, vannastavne aktivnosti i izlete.

Prijave se mogu izvršiti do 18. marta 2019. godine. Više informacija na linku: https://international.uni-graz.at/en/stud/int-focus/summerschools/gusegg-summerschool/.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *