Spiralni toranj “Mira”

Nove fotografije bilježe upletenu i fragmentiranu vanjštinu od 40 spratova tornja američke tvrtke Studio Gang, u San Franciscu.

Fotografije koje je izdao Mira developer Tishman Speyer uhvatio je toranj visok 122 metra, koji je formiran iz niza okomitih uvrnutih stupaca.

Na slikama, donji dio zgrade također je opremljen kockastim prozorima koji će na kraju porasti sve do strukture. Osnivač studija Jeanne Gang izjavio je kako se dizajn ovih modela temelji na prozorima zaljeva koji su se nalazili diljem San Francisca, kada je dizajn sheme prvi put predstavljen prošle godine.

Uvučeni u različitim smjerovima i mjestimice s balkonima, ovi spiralni oblici imaju za cilj pružiti brojne poglede na zaljev San Francisco, zaljevski most i gradsku panoramu iz unutrašnjosti tornja Mire. Stakleni prostori koji se izvode iz vanjskog dijela također tvore prostore unutra.

Toranj Mira će sadržavati 392 luksuzne rezidencije, u mješavini jednosobnih, dvosobnih i trosobnih apartmana, gradskih kuća i penthousea.

Rezidencije, koje je također dizajnirao Studio Gang, očekuje se da imaju obilje prirodnog svjetla zbog velikih prozora.

Jedna od slika prikazuje stan s dnevnim boravkom i kuhinjom otvorenog plana. Završna obrada je jednostavna, uključujući blijedo drvo i bijele zidove.

Dvorište, krovna terasa, privatna blagovaonica i salon, te fitness centar, dječja igraonica, konferencijska dvorana i stanica za pranje pasa su među ostalima.

U zgradu je ugrađeno i parkiralište za 340 automobila s stanicama za punjenje električnih vozila i parkiranje za 150 bicikala.

Izvor: archdaily.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *