Samsung deepfake AI

Vještačka inteligencija koju je razvila Samsungova laboratorija u Rusiji može da napravi video sa samo jedne slike, uključujući i sa umjetničke slike. 

Zamislite da neko kreira video snimak jednostavnom krađom slike sa vašeg Facebook profila. Srećom, ta tehnologija još uvijek nije dostupna. 

Međutim, Samsung je smislio kako da to ostvari. 

Softver za stvaranje dubokih pahuljica – fabričkih klipova koji navode ljude da čine ili govore stvari koje nikada nisu uradili. To obično zahtjeva velike skupove podataka kako bi se stvorio realan falsifikat. Sada je Samsung razvio novi sistem za vještačku inteligenciju koji može da proizvede lažni isječak tako što će ga malo ubaciti kao jednu fotografiju. 

Tehnologija, naravno, može se koristiti za zabavu, poput oživljavanja klasičnog portreta. Mona Lisa, čiji je zagonetni osmijeh animiran u tri različita videa kako bi demonstrirao novu tehnologiju, postoji samo kao jedna mirna slika. Samsungov laboratorij za vještačku inteligenciju u Rusiji razvio je tehnologiju. 

Loša strana jest: ove vrste tehnika i njihov brzi razvoj također stvaraju opasnost od dezinformacija, neovlaštenog izbora i prevare. 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *