RECENZIJA: Instant Family

Instant Family

Ova obiteljska komedija nam dolazi iz tvornice režisera Seana Anders-a, koji je napisao scenariji za “Dumb and Dumber “. Film je službeno izašao 2018. godine. Glumačku postavu čine Mark Wahlberg, Rose Byrne, Isabela Moner, Gustavo Quiroz, Julianna Gamiz, Octavia Spencer i Margo Martindale.

Radnja film se vrti oko Ellie (Rose Byrne) i njenog muža Pete (Mark Wahlberg), koji nisu u mogućnosti da imaju djecu, a kako su, ili barem tako misle, i više nego spremni podijeliti svoju obiteljsku ljubav sa još jednim mladim članom, pa odluče otići na tečaj za skrbnike. Premisa filma je postavljena tako da apsolutno svako može shvatiti s kakvim se problemima roditelji svakodnevno nose kad su djeca u pitanju, ali i obrnuto. Upravo zbog toga, nijedan roditelj na tečaju ne želi usvojiti tinejdžera jer znaju da pokušati utjecati na život tinejdžera koji je već uveliko u pubertetu je gore nego brati bodljikave biljke bez zaštitnih rukavica.

No, kako to i obično biva, glavni likovi izvuku deblji kraj pa, nakon što ne uspiju pronaći dijete od svega par godina, odluče usvojiti 15-godišnju Lizzy (Isabela Moner), a dočekat će ih i hladan tuš kada saznaju da sa njom u paketu dolaze i njezin mlađi, emocionalni brat Juan (Gustavo Quiroz) i mlađa, ali i pomalo histerična sestra Lita (Julianna Gamiz). Uprkos svemu tome, Pete i Ellie su uvjereni kako mogu ovo troje djece učiniti svojom obitelji. No na putu ispunjenja toga, naći će se mnogobrojne obiteljske prepreke koje, između ostaloga, uključuju i Lizzyinu, Juanovu i Litinu biološku majku

Instant Family, Ellie and Pete
Wagner

Iako je bio dva puta nominiran za Oscara, Mark Wahlberg se zadnjih 6-7 godina puno bolje snalazio u komičnim nego u akcijskim ulogama. Uvelike nam je ostao u sjećanju po ulozi u filmu Ted. Njegova gluma u ovom filmu je sasvim solidna, ne oduzima dah, ali prikazuje brižnog oca, što je najvažnije.

Rose Byran se do sada pojavljivala u filmovima poput Annie, Spy te X-Men: Apocalypse, no i ovom je ostavila dobar dojam glumeći majku koju često prati epitet zločeste. Njena facijalna ekspresija doprinosi kreiranju lika majke koja se istinski trudi biti baš to, majka.

Jedna od najistaknutijih uloga ovoga filma je Isabel Moner koja utjelovljuje lik pomalo buntovne Lizzy. Iako na prvi pogled sasvim distancirana i nezainteresirana, Lizzy je zapravo jako emocionalna i brižna osoba, koja je i dalje jako privržena svojoj biološkoj majci.

Instant family, obitelj Wagner

Lik koji je ostavio najjači utisak na mene je lik Juana, prilično emocionalnog dječaka. Jedan od najupečatljivijih likova ovoga filma je i Gustavo Quiroz.

Obzirom da se film nalazi u žanru komedije, humor je mogao biti i bolji, ali je lijepo raspoređen u filmu te zadovoljava neke osnovne kriterijume.

Ono što ovom filmu, pored prosječnog scenarija daje dušu je roditeljska briga, njihov trud i želja da uljepšaju živote troje mlade djece bez skrbi.

Obiteljska atmosfera je lijepo dočarana sa mnoštvom problema prilikom prilagodbe, ali i rijetkih scena koje prikazuju lijepe i ugodne trenutke.

Ovo je zapravo jedan veoma lijep film koji obiluje emocijama i nakon kojeg nećemo pomisliti da smo uzaludno potrošili dva sata svoga života. Također, dobro će doći u iščekivanju većih filmskih ostvarenja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *