Poziv na besplatnu radionicu crtanja u Sarajevu

Pozivaju se svi zainteresovani da se priključe besplatnoj radionici Dubinskog crteža sa Goranom Stojčetovićem. Talenat za crtanje nije neophodan, a svi materijali za crtanje su obezbjeđeni. Radionica će biti održana 24. februara 2019. godine u periodu od 12 do 16 sati, a zbog kvalitete rada i ograničenog broja učesnika, potrebno je svoje učešće prijaviti na mail: sklop@sklop.org do 20. februara 2019.

Cilj vođenih crtačkih seansi “Dubinskog crteža” nije umjetnička edukacija i postizanje estetskih i reprezentacijskih vještina i kvaliteta već ciljano provociranje i rad na psihovizuelnim sadržajima pojedinaca u cilju pokretanja ličnih kreativnih i stvaralačkih potencijala.

Goran Stojčetović je umjetnik koji je posvetio svoj rad istraživanju i shvatanju psihološkog aspekta umjetničkog stvaralaštva. Kroz ličnu umjetničku praksu razvio je poseban sistem tj. relacionu tehniku dubinskog crteža. Goran je do sada održavao radionice po gradovima Srbije, Kosova i Makedonije, radio je u Ljubljani, Skoplju, Zagrebu i Parizu, a sada po prvi put dolazi i u Sarajevo. U svom bogatom radnom iskustvu crtao je sa različitim grupama u različitim situacijama – sa stručnim osobljem, studentima, novinarima, kolegama umjetnicima, vojnicima, djecom, zatvorenicima i slično.

Radionicu organizuje Remont – nezavisna umjetnička asocijacija iz Beograda, koja od 22.-24. februara 2019. gostuje u SKLOP-u. Tokom posjete, pored radionice, bit će upriličena javna prezentacija (23.2.2019, 17-18.30 h), na kojoj će Miroslav Karić, kustos asocijacije, predstaviti rad i projekte Remont-a.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *