“Poplavljena” opera na rijeci Rajni u Dusseldorfu

RKW Architektur + objavio je slike svog novog Neue Deutsche Oper am Rhein, novog kulturnog mjesta u Dusseldorfu u Njemačkoj. Upečatljiva operna kuća, smještena na rijeci Rajni, predstavlja “novi Düsseldorf” zbog istaknutog položaja duž popularne obalne rute unutar grada.

Svjetlosna operna kuća, naglašavajući transparentnost kako bi razvila otvoreni afinitet prema okolnom gradu, predstavlja čvor uz obalno šetalište, “postajući ne samo staza za šetnju i zabavu, već i hodočasnički put kulture”.

Otvoreni prizemni dio sheme razvija se iz vanjskog prostora, čime postaje dio urbanog prostora, s integriranim uredima za prodaju karata, kafićima, bistroima i predvorjem hotela. Hotel, sa 310 soba, nalazi se na najvišim razinama, u “vrhuncu dinamičke nosive konstrukcije”.

U opernoj dvorani moći će se smjestiti 1.500 sjedećih mjesta, koja također funkcionira kao filharmonijska dvorana zahvaljujući najmodernijoj tehnologiji. Dodatnih 1000 sjedala u krilima i backstage području može se stvoriti na hidraulički rastezljivim tribinama, čime se pretvara prostor između klasične operne pozornice i središnje arene. Podnožje sheme ugostit će servisna područja kao što su isporuke, operna radionica i parkiralište za 1.200 automobila, kao i trgovine i restorani uz šetalište.

Izvor: archdaily.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *