Pom-pom oznake za knjigu

Mnogo je nas koji smo zaljubljeni u knjige i mnogo je nas koji često zaboravimo do koje smo stranice stigli. Da se ubuduće ne bismo susretali sa takvim problemom, napravit ćemo jednostavne  oznake za knjige. Fluffy pomponi od vunice pretvorit će čak i najpametniju enciklopediju u veselo, svjetlucavo svjetlo.

Uz samo par stvarčica koje imamo kod kuće naše knjige možemo učiniti veoma zanimljivim.

Za pom-pom lopticu potrebna nam je vunica u željenoj boji, viljuška, makaze i naravno spajalica kako bismo mogli zakačiti na stranicu knjige.

Korak 1:

Namotati vunicu oko viljuške. Suština same loptice jeste što više namotaja oko viljuške to će pom- pom biti gušći i pufastiji

Korak 2:

Odrezati manju nit vunice i pričvrstiti na sredinu viljuške. Od toga koliko zategnemo samu nit zavisit će čvrstoća loptice. Nakon što smo stegnuli koliko želimo, viljušku možemo polako izvući.

Korak 3:

Kada smo izvukli viljušku ostaju nam još samo dva koraka kako bismo napravili savršenu pom- pom lopticu. Potrebno je makazama lopticu prerezati sa strana kako bi ona postala pufnasta i na samom kraju zakačiti spajalicu na onu nit koju smo provukli kroz sredinu viljuške i to je to.

Naša pom-pom loptica je gotova. Ostaje nam samo da zakačimo na našu knjigu i kažemo zbogom mučenju oznakama stranica. Ove šarene loptice naše knjige mogu učiniti veoma interesantnim. Pored toga što ih možemo označiti, one će dobiti i ljepši vizuelni izgled. Pustite mašti na volju i igrajte se sa bojama.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *