Novi Centar za posjetitelje i Centar znanje u Indiji

Dizajn Studio Lotus pobijedio je na natječaju za dizajn novog Centra za posjetitelje i Centra znanja u tvrđavi Mehrangarh u Jodhpuru u Indiji. Dizajn ima suhu konstrukciju od metala i kamena koja istražuje fleksibilnost i modularnost kako bi zadovoljila rastuće potrebe.

Dizajn vodi naprijed kroz funkcionalan i pristupačan pristup postojećem kontekstu – fokusirajući se na jednostavnost i učinkovitost konstrukcije, lokalizacije, rekonfiguracije i modularnosti. Stvaranje ovih umetaka unutar Forta nastoji postati temelj kontinuiranog razvoja u godinama koje dolaze.

Predložen je paralelni put duž glavnog ulaza u tvrđavu, kulminirajući na trgu Jai Pol Plaza. Na spoju trga i staze nalazit će se Centar za posjetitelje, naseljen modularnim modulima od čelika koji su opremljeni kamenim tukdi pločama.

Centar za posjetitelje je zamišljen kao vrlo fleksibilna i prilagodljiva intervencija koja će pomoći ublažiti visoke korake s minimalnim ekološkim utjecajem.

Izvor: archdaily.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *