Luksuzni hotel u Sydneyu

Na međunarodnom natjecanju za dizajn prvog luksuznog hotela u Sidneju u 20 godina pobijedio je Woods Bagot.

Hotel i kancelarijski toranj u ulici Bligh 4-6 u centru Sidneja biće okruženi mješavinom komercijalnih i hotelskih zgrada, prodavnica, restorana i kafića. Šema Woods Bagot je bila pohvaljena zbog „majstorske arhitektonske jasnoće i preciznosti u cijeloj shemi“, formirajući elegantno i koherentno sidro u srcu grada.

Unutar bezvremenske, skulpturalne forme, svaka funkcija je locirana na optimalnoj lokaciji. Na nižim nivoima, sa ulicom, trospratna “urbana soba” će sadržavati maloprodajne i posebne unose za hotel i kancelarije. U donjem prizemnom vrtu je diskretan, miran prijelazni prostor između iznutra i izvana, dok se na razini ulice, na otvorenoj, zasjenjenoj verandi, dolazi do vrtova, velikih stepenica i trgovine.

U klubovima, vrtićima i radnim prostorijama na vrhu nalazi se komercijalni podij u devet nivoa koji se nalazi u bašti, a na vrhu se nalaze glavni hotelski nivoi. Hotelske sobe i apartmani se uzdižu do tornja, završavajući u javnoj dnevnoj sobi na pedesetoj etaži. Na samom vrhu, krovna zgrada, bar i vrt nude panoramski pogled na luku Sidnej.

Očekuje se da će izgradnja biti završena u septembru 2022. godine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *