Književni konkurs za kratku priču

Biblioteka “Virtuelne vertikale” iz Beograda poziva sve zainteresovane pripovjedače iz zemlje i regiona da svoje neobjavljene kratke pripovijetke napisane na jednom od narječja ili na bilo kom dijalektu zajedničkog jezika južnoslovenskih naroda na azbučnom (ćirilica) ili abecednom (latiničnom) pismu pošalju na e-mail adresu: knjizevne.vertikale@gmail.com i tako učestvuju na književnom konkursu.

Između ostalog, pripovijetke trebaju sadržavati tačno 357 riječi sa obaveznim dijakritičkim znacima: ć,č,dž,š,đ,ž (u slučaju korištenja abecednog pisma) i sa razmakom iza tačke, odnosno zareza i to ne više od jednog slovnog znaka (karaktera). Radovi se šalju u word.doc ili word.docx zapisu, font Times New Roman, veličina slova 12.

Slanjem svojih priča, autor pristaje da njegove kratke priče budu objavljene  u zbirci objavljenoj u elektronskoj i štampanoj formi te se istovremeno odriče prava na autorska prava u dijelu naknade za objavljivanje istih.

Kratke pripovijetke koje nemaju zadatu veličinu od 357 riječi, što znači da će priče koje imaju makar i jednu riječ više ili manje ili priče koje nisu pisane na opisani način (sa razmacima nakon tačaka odnosno zareza ili bez sinkretičkih znakova) biti diskvalifikovane i neće biti uvrštene u konkurenciju niti uzete u obzir za nagradu.

Konkurs nije tematskog karaktera. Broj kratkih priča koje autori mogu slati je ograničen na tri priče, ali priče treba da budu u jednom elektronskom dokumentu koji je naslovljen imenom autora i svakako slati kao prilog (attachment).

Uz radove obavezno je u istom word dokumentu dostavi i kraću bio-bibliografiju sa kontaktima (do okvirnih 200 reči). Rok za podnošenje priča na konkurs je 30. jun 2019. godine

Uredništvo i žiri će selektovati radove do 31. avgusta 2019. godine i od selektovanih radova (ukoliko bude dovoljan broj radova za publikovanje) prirediti i objaviti elektronsko izdanje zbirke priča „357“ u biblioteci „Virtuelne vertikale“,  a ukoliko UNPS obezbijedi sredstva i štampano izdanje u okviru biblioteke „Vertikale“  i predstaviti je tokom Međunarodnog beogradskog sajma knjiga ili neposredno nakon njega.

Autori tri najbolje kratke priče će biti nagrađeni diplomom i plaketom na svečanoj promociji, dok će ostali selektovani autori dobiti diplome. Tom prilikom biće predstavljeno i elektronsko izdanje zbirke.

Slanjem svojih radova, autor daje saglasnost da njegov rad, odnosno radovi budu objavljeni u zbirci  pod naslovom „357“. Za objavljene radove organizator konkursa i izdavač ne obezbjeđuju honorar niti  autorski primjerak.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *