Kineski nacionalni park

Nacionalni park Zhuhai Gateway označava ulaz u područje koje pokriva 10.000 hektara oko 25 milja od Chishui City, koji je popularno turističko odredište zbog prisutnosti poznatog “Bambusovog mora”. Na novim fotografijama nacionalnog parka otkrivena je cik – cak povišena staza i paviljon umotan u bambus od strane West-Line Studio-a u pokrajini Guizhou u Kini.

Zgrada, koja je dovršena 2016. godine, jedna je od nekoliko krajobraznih i arhitektonskih zahvata koje je izvršio lokalni odjel za kulturu i turizam kako bi posjetitelje uronio u bambusovu šumu. Glavni cilj projekta West-Line Studija bio je poštivanje šume ograničavanjem fizičkog utjecaja na krajobraz i korištenje lokalnih tehnologija i održivih materijala.

Program uključuje glavni ulaz, manji paviljon za čaj i mrežu šetališta koja obuhvaća ukupnu površinu od samo 514 četvornih metara unutar uređene zone od 22.000 četvornih metara. Iza ulaza, staza se proteže prema gore do paviljona za čaj i na šumovitu planinu. Središnji dio projekta je ulazni paviljon. Betonska konstrukcija zgrade je umotana u dužinu od bambusa koji mu pomažu da se spoji s okolinom.

“Glavni ulaz u park je zamišljen kao gusta skupina vertikalnih linija”, rekao je studio iz Guiyang. “Ideja je bila usred šume stvoriti gustu skupinu, koja se može nasumice presresti u bambusovom moru.”

Izbor materijala korištenih tijekom cijelog projekta i način na koji se oni tretiraju odgovara klimatskim uvjetima u regiji, gdje sunce, magla, kiša, vjetar i snijeg izravno utječu na percepciju i izvedbu zgrade. Visoke razine vlažnosti značile su da su bambusove palice morale biti na pari kako bi se uklonila prirodna ulja koja bi inače prouzročila propadanje.

Lokalna oprema dopuštala je samo dijelove s maksimalnom duljinom od šest metara koji se tretiraju na ovaj način, tako da je bambus izrezan na dijelove od 5,5 metara koji su pričvršćeni zajedno kako bi se postigla dužina potrebna za pokrivanje fasada.

Ostali materijali koji se koriste u projektu uključuju podne obloge izrađene od dasaka od antikorozivne bambusove šperploče i ograde od nehrđajućeg pocrnjelog metala. Zgrada i mreža pješačkih staza podignuti su iznad krajolika na strukturi napravljenoj od crvenog betona, kako bi se smanjio njihov trajni utjecaj na prirodni ekosistem.

Izvor: dezeen.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *