Jednospratna kuća s panoramskim pogledom na more

Jednospratna kuća s panoramskim pogledom na more osmišljena je sa sezonskom rekreacijom i seoskim povlačenjem. Na 85 kvadratnih metara, trokutasti raspored podijeljen je na dva glavna dijela: dnevni prostor i bazen na krovu.

Smješten na vrhu stjenovite padine, trokutasti raspored ima središnji dnevni boravak s vanjskim prolazom, okružen s tri “jezgre” koje sadrže kupaonicu, kuhinju i spavaću sobu. Ove se jezgre nalaze unutar otvorenog višenamjenskog prostora, s malim ovalnim prostorijama koje čine jedini trajni element u unutrašnjosti. Stambeni prostor određen je pokretnim zidom koji omogućava slobodno uređenje stambenog prostora i prilagođavanje trenutnim potrebama korisnika.

Slično unutrašnjosti, krovni se prostor panoramski otvara prema okolnom krajoliku. Preokretanje krovne konstrukcije omogućuje stvaranje bazena, čija se razina kontrolira sifonskim sustavom odvodnje. Otvori na krovu smješteni preko triju strukturnih jezgri omogućuju da se vodovodne cijevi vode kroz unutrašnjost zgrade do kontrolne komore, što omogućuje kontrolu razine vode ili potpuno ispuštanje vode.

Izvor: archdaily.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *