Futuristički televizijski toranj

Tvrtka Melike Altınışık Architects sa sjedištem u Turskoj objavila je više pojedinosti o izgradnji istanbulske TV i radio tornja, veličine 369 metara, uključujući fotografije londonskog studija za fotografsku arhitekturu NAARO. Telekomunikacijski toranj evocira osjećaj pokreta i ritma unutar svoje siluete koji se mijenja gledajući iz različitih smjerova po gradu.

Novi telekomunikacijski toranj zamijenit će nekoliko zastarjelih struktura koje su trenutno u upotrebi i koje podupire procijenjenih 125 odašiljača. Projekt je namijenjen Ministarstvu prometa i komunikacija i trenutno je u izradi, a očekuje se da će projektirano pročelje biti dovršeno krajem 2019. godine.

U dizajnu se nalaze restorani, izložbeni prostori, prostori za sastanke, panoramski lift i dvospratna promatračnica s pogledom na Bosporski tjesnac.

Kula je nadvišena čeličnim stubom širine 145 metara, koji je oslonjen na 203 metarsku betonsku jezgru, koja je početkom aprila 2018. dosegla ukupnu visinu od 369 metara (589 metara nadmorske visine).

Izvor: archdaily.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *