Fasada koja je otvorena kao rajfešlusom

Britanski umjetnik Alex Chinneck otkrio je instalaciju na kojoj je stara milanska zgrada otvorena rejfešlusima. Na izložbi Via Tortona za vrijeme trajanja Milano dizajnerske sedmice, instalacija vidi jednu od 17-metarskih fasada zgrade koja se ljušti i stvara otvore u unutrašnjim zidovima i podu.

Dodao je divovski patentni rajfešlus koji kao da otvara prednji dio zgrade s desne strane kako bi otkrio sjajno svjetlo koje blijedi između plave i svijetlo bijele boje.

“Kroz ponovnu upotrebu rajfešlusa, otvorili smo tkaninu naizgled povijesne milanske zgrade koja zaigrano promišlja ono što se krije iza fasade, podova i zidova”, istakao je Chinneck.

Unutra je polukružna rupa u podu otkopčana tako da se čini da se cementni pod odlijepi i odozdo emitira svijetlo bijelo svjetlo. Chinneck je iskopao i nanio cijeli betonski pod kako bi instalirao umjetničko djelo. Čini se da još jedan rajfešlus dolje središtem unutarnjeg zida povlači zid i otkriva sjajno svjetlo iza njega.

“Eterično svjetlo prolazi kroz svaki otvor, ispunjavajući prostor bojom i ispunjavajući rad osjećajem pozitivnosti i potencijala”, dodao je Chinneck. “Uzimajući poznate materijale i arhitektonske oblike i čineći ih izvanrednim, radimo s Iqosom kako bismo promijenili percepciju posjetitelja o tome što je moguće.”

Izvor: dezeen.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *