Dizajn za talijanski paviljon na izložbi Expo Dubai 2020.

Padiglione Italia EXPO 2020 Dubai

Carlo Ratti Associati je objavio pojedinosti o svom pobjedničkom natječaju za talijanski paviljon na izložbi Expo Dubai 2020.

Inspirirani morskom tradicijom Dubaija, pod nazivom „Ljepota za jedrenje“, paviljon nastoji istražiti nove načine na koje „ljepota povezuje ljude“, utjelovljujući temu sudjelovanja Italije u Dubai Expo 2020. Paviljon također odaje počast dugoj povijesti istraživača kroz stoljeća koji su „plovili“ morima i zajedno tkali zajedničku mediteransku kulturnu baštinu.

Padiglione Italia EXPO 2020 Dubai

Upotreba okrenutih trupova za krov paviljona povezuje drevnu tradiciju pomorskih populacija diljem svijeta. Paviljon će se prostirati na 3.500 četvornih metara i doseći visinu od 25 metara, a svaki trup je obojen u drugu boju kako bi se stvorile tri latice na slici talijanske nacionalne zastave.

Dubai će biti prvi bliskoistočni grad u kojem će se održati Svjetski sajam u 160-godišnjoj povijesti izložbe, a očekuje se da će više od 25 miliona ljudi sudjelovati na sajmu tijekom šestomjesečnog trajanja. Ovo je treći najveći događaj u svijetu nakon Olimpijskih igara i Svjetskog nogometnog prvenstva.

Padiglione Italia EXPO 2020 Dubai

Izvor: archdaily.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *