432 Park Avenue je najviša stambena zgrada na svijetu

Talijanski brand Molteni & C opremio je penthouse u Rafael, dodajući ugrađena drvena prozorska sjedala kako bi uokvirio pogled na Central Park.

Prostrani prozori u obliku kvadrata koji pružaju 96-etažnoj 432 Park Avenue svojom ikonastom mrežastom pojavom, opremljeni su tapaciranim klupama u dnevnom boravku, blagovaonici i spavaćoj sobi. Ovaj detalj pomaže u ublažavanju činjenice da duboko ostakljenje zauzima puno prostora.

Obuhvaćanje tih prozora je drvo eukaliptusa, koje pojačava njihov izraziti kvadratni oblik i odgovara tonu tamnog drvenog poda kojeg je Nunziati dizajnirao za stanovanje. Bijeli zidovi, prostrane sobe i obilje prirodnog svjetla karakteriziraju ostatak interijera.

Dijelovi koji naglašavaju prostor za sjedenje u fotografiji uključuju niske crne stolove i velika umjetnička djela. Svih 12 katova konstrukcije ostaje otvoreno, djelujući kao šuplje područje kroz koje prolazi vjetar. Podupiruća konstrukcija je armirano betonska jezgra u kojoj su smještena podizna okna i mehaničke usluge.

Dosegavši 425 metara, 432 Park Avenue trenutno je najviša stambena zgrada na svijetu i druga najviša zgrada u SAD-u.

Izvor dezeen.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *