10 znakova koji pokazuju da bi mogli biti dizajner

  1. Imate omiljeno slovo/znak

Gotovo svaki dizajner ima jedan znak s kojim se voli poigrati prilikom dizajniranja kad god je to moguće. Najčešće se radi o znaku koji vam se od malena sviđao i kojega ste crtali primjerice dok vam je bilo dosadno na nastavi

2. Večera vam je užasna zbog katastrofalnog odabira fonta u jelovniku

Da li vam se kada dogodili da ste došli u restoran poznat po dobroj hrani, a potom ugledali jelovnik koji je izgledao katastrofalno, prije svega zbog očajnog odabira fonta, a time i cjelokupnog izgleda? Ako vam je nakon toga okus hrane bio loš, vrijeme je da se počnete baviti dizajnom.

3. Volite pametno poigravanje sa komplementarnim bojama

Ukoliko te oduševljavaju kombinacije boja koje običnim „smrtnicima“ nemaju smisla, kao što su recimo crvena i plava ili ljubičasta i žuta.

4. Želite sve izmijeniti

Počevši od znakova uz cestu do oznaka za cijene u dućanima. Sve primjećujete i mislite da sve može izgledati bolje, te se pitate zašto to nitko osim vas ne vidi?

5. Procjenjujete firmu prema izgledu vizitke

Nikako nećete odabrati firmu čija vam je vizitka užasna, jer smatrate da je samim time takva i firma.6. Neke proizvode u trgovini kupujete isključivo zbog dizajna etikete

Kupili ste pivo isključivo zbog dizajna etikete, iako ste čuli da je lošeg okusa?

7. Sakupljate elemente za dizajn koji vam  se sviđaju

Bilo da se radi o slikama, omiljenim fontovima ili bojama, sve spremate na posebno mjesto na računalu.

8. Volite trgovine sa priborom za pisanje/crtanje

9. Vidite rješenje gdje ostali vide problem

10. Sve mora biti savršeno raspoređeno

Sve što vidite i što svakodnevno susrećete mora imati savršeni raspored. Primjerice, sve knjiga na vašim policama poslagane su prema visini, svaki predmet ima svoje mjesto… Ne, niste ludi, iako će mnogi to pomisliti.

Izvor: directdesign.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *